Selecteer een pagina

Frequently asked questions

faq – Veelgestelde vragen vind je hier

Heb je een vraag? Hier heb je een lijstje met veel gestelde vragen. Mocht je vraag er nog niet tussen zitten. Kunt u contact met ons opnemen en alsnog uw vraag aan ons stellen.

Algemeen

Hoe kan ik mij aanmelden voor het IF programm?

Aanmelden kan via het contactformulier op deze website. Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen nemen wij contact met je op om een kennismakend gesprek in te plannen. Tijdens het gesprek nemen we alles van A tot Z door. Als je nog vragen hebt kan je die gelijk stellen.

Wanneer begint het programma?

We hebben twee startmomenten in het jaar, augustus en februari.

Is er een deadline voor wanneer ik mij moet aanmelden?

Je aanmelding is pas definitief wanneer je een kennismakend gesprek hebt gehad en je voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Wat zijn de toelatingscriteria?

– Je behoort tot GenZ.
– Je hebt je middelbare school afgerond of je bent (tijdelijk) gestopt.
– Je bent tussen de 18 en 22 jaar.
– Je neemt een tussenjaar.
– Je ouders zijn bereid om het Incredible Future Programm te financieren.

Wat zijn de werktijden?

Jouw werktijden als recruiter zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Hoeveel uur per week volg ik workshops?

Je volgt per week 15 uren workshops en 3 uren gurucafe.

Hoeveel vrije tijd heb ik binnen het programma?

Fun, Sun & Sea! Je hebt meer dan genoeg tijd om ook lekker tot rust te komen en voldoende te ontspannen. Wij hebben ook voldoende gave gezamenlijke activiteiten in het programma vastgelegd, zoals een Jetski tour, snorkelen, een Eco bike tour door Jan Thiel.

Mag ik bezoek ontvangen waar ik verblijf?

Vanzelfsprekend mag je mensen ontvangen tijdens je verblijf op Curaçao, zolang je maar blijft deelnemen aan de workshops, de buddysessies en je werkzaamheden. Er blijft genoeg tijd over om te relaxen met je gasten. Overigens vallen hun verblijfskosten buiten het budget.

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Neem in ieder geval je sportkleding mee! We gaan namelijk zowel fysiek als mentaal fit worden. Op Curaçao is het gemiddeld 31 graden het hele jaar door, dus neem vooral zomerse kleding mee. Er is gelegenheid om je kleding te wassen, dus neem niet teveel mee.

Praktische zaken

Moet ik een extra verzekering afsluiten?

Je bent als het goed is verzekerd voor het basispakket van de zorgverzekering, daarnaast moet je een reisverzekering afsluiten en hebben je ouders een WA verzekering. Wij raden aan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Wanneer je gaat autorijden op curaçao, zullen wij de auto’s verzekeren die onze organisatie huurt en waarvan je af en toe gebruik kunt maken. Wil je een eigen auto huren, dan bekostig je die ook zelf inclusief de verzekering.

Zijn er regels waar ik mij aan moet houden?

We hebben regels die we je uitgebreid zullen uitleggen tijdens de eerste week. O.a. een streng alcohol en drugsgebruik. We willen immers dat je geest even rust krijgt en op adem kan komen.

Wat als ik een eilandregel overtreed?

Je hebt 3 jokers (immuniteitstekens), die je kunt inzetten als je een eilandregel overtreedt, maar dat verwachten we natuurlijk niet. Wanneer jouw 3 jokers op zijn, dan zullen we als gehele groep stemmen over gepaste maatregelen. De uiterste consequentie is dat je naar huis wordt gestuurd, maar daar gaan we nooit vanuit.

Teken ik een overeenkomst met IF?

Je tekent een leer/werk overeenkomst met ons.

Waar verblijf ik?

Deelname garandeert huisvesting. Dat betekent dat wij voor alle deelnemers kamers beschikbaar hebben.

Deel ik een kamer met iemand anders?

Je deelt altijd een kamer met je roommate. Mocht dat problematisch zijn, dan regelen wij met je ouders een eigen kamer waarvoor we extra kosten zullen moeten rekenen.

Wat als ik heimwee krijg?

Heimwee is een moeilijke kwestie. We zullen er alles aan doen om je er overheen te helpen, dat is een onderdeel in ons Incredible Future Programm. Maar als niets werkt en je moet onverhoopt toch terug naar Nederland, dan zullen we maatwerk leveren en met je ouders afspreken hoe je toch het hele programma kunt doorlopen in Nederland, bijvoorbeeld online of privé sessies.

Wat als ik toch naar huis wil?

Als je naar huis wilt om andere redenen, dan ben je daar natuurlijk altijd toe gerechtigd, maar er zitten wel consequenties aan die keuze:
– Ten eerste is er geen refund van het nog niet verbruikte budget.
– We kunnen dan kijken of we maatwerk leveren en met je ouders afspreken hoe je toch het resterende programma kunt doorlopen in Nederland, bijvoorbeeld online of privé sessies.
– Stoppen is eigenlijk geen optie, maar als je er toch voor kiest, dan stoppen wij niet. Voor ons blijf je een waardevolle deelnemer en we zullen kijken welke mogelijkheden er zijn om je aan het programma te laten meedoen, misschien niet nu, maar later.
– Denk dus goed na voor je deelneemt. Vandaar dat we een
kennismakingsgesprek en een voorbereidende periode hebben.

Wat gebeurt er met content dat gegenereerd wordt in Curaçao?

Het Incredible Future Programm is in Curaçao toegankelijk voor een selecte groep, maar het Programma is vanaf 2025 online toegankelijk voor iedere GenZ. Om daar content voor te maken is het noodzakelijk dat wij zoveel mogelijk video’s, geluidsopnames en foto’s maken om die later online te zetten. Jouw deelname heeft dus ook effect op de ontwikkeling van anderen. Graag sluiten we dit nog wel vooraf kort zodat je hier akkoord op geeft. Het principe is ‘pay it forward’, dus jouw kans is de kans voor anderen. Uitgesloten worden van dit principe zal nauwkeurig moeten worden onderzocht alvorens ertoe wordt besloten.

Zijn het altijd dezelfde workshopsleiders in Curaçao? (Krijgen we 19 weken dezelfde mensen?)

In 19 weken krijg je workshops van een groep deskundigen die aangesloten zijn bij Incredible Future Programm. Claudia en Jan zijn de meest zichtbare gidsen (op Curaçao of online) maar er zullen per hoofdstuk (Matrix, Duotox, Vortex en RUnxt?) steeds andere mensen lesgeven. Denk aan sporters, oud-ondernemers, GenZ start-up ondernemers, guru’s en specialisten in ontwikkelingspsychologie en teamvorming.

Is er voor mij maatwerk te regelen?

Nee, alles in het Incredible Future Program is hetzelfde voor iedereen. Ook de regels gelden voor iedereen. We maken geen uitzonderingen. Mocht er iets speciaals nodig zijn voor jou op het gebied van verblijf, eten, werken en sporten, dan zullen we je wensen altijd in overweging nemen. Ga niet uit van: ‘Your wish is our command’.

Wat betekent buddy op Curaçao?

Op Curaçao krijgt iedereen in de 6 e week een buddy, of eigenlijk wordt jij de buddy van een lokale jongere daar. Alle lessen die je leert over samenwerken en samen de toekomst bouwen deel je met die persoon. En hij of zij deelt weer de levenslessen die op zijn pad zijn gekomen. ‘Pay it forward’ is het principe hierachter. Niet iedereen op de wereld is zo bevoorrecht als jij en jij bent een deler, een samenwerker, een mens die snapt hoe je onze toekomst wilt leiden.

Wat als ik geen klik heb met mijn buddy?

Dat kan altijd gebeuren, daar houden we rekening mee. We zullen samen bekijken wat er aan de hand is (en soms is het gewoon zo) en dat lossen we op in de groep.

Wat als mijn gezondheid niet bij het programma past?

We mogen bij het kennismakingsgesprek niet vragen naar je gezondheid en je moet er rekening mee houden dat het Incredible future Programm pittig is. Het vraagt vooral wat van je karakter, op tijd opstaan, sporten, workshops volgen, werken, buddyship en recreëren. Wij weten dat jouw gezondheid de rest van je leven bij je hoort, dus zullen wij daar ook mee moeten dealen. We weten misschien nu nog niet hoe we jouw situatie moeten aanpakken, maar daar komen we vast wel uit. De restricties liggen in de faciliteiten op Curaçao (bijvoorbeeld matig toegang tot nierdialyse en invliegen van speciale sondevoeding e.d.).

Ik word vaak bestempeld als probleemkind, mag ik dan wel meedoen?

Het Incredible Future Programm is vooral géén bootcamp voor jongeren die wellicht een onderliggend gedragsprobleem hebben. Tijdens het kennismakingsgesprek is het van belang dat we dit samen met je ouders bespreken. Als er diepere psychische problemen ten grondslag liggen dan is het raadzaam een specialist in te schakelen. Echter als dat niet het geval is kan het programma hier zeker bij helpen, maar dan moet jij daar zelf voor kiezen. We willen beslist geen dwang zien of dumpplek zijn. Alles draait voor ons om jouw ontwikkeling, laten we kijken waar we op elkaar aansluiten. En zo niet, dan (nu nog) niet!

Financiën

Wat zijn de kosten voor het programma?

Per deelnemer € 25.000

Wat zit er inbegrepen in de prijs?

€ 25.000 Vliegticket retour, huisvesting, 4 dagen gezamenlijk eten, workshops, coaching sessies, activiteiten en begeleiding.

Moeten de kosten vooraf worden betaald?

De betaling dient uiterlijk 2 maanden voor vertrek betaald te zijn. Lees de algemene voorwaarden ook nog eens door.

Contactgegevens incredible future

Minervum 7420 A
4817 ZG Breda, Curaçao
+5999 (0) 76 785 52 59
welcome@incrediblefuture.nl

“Een goede reiziger heeft geen vastomlijnde plannen en de aankomst is niet zijn doel.”

– Lao Tzu

Nog meer vragen?

Neem contact op met welcome@incrediblefurture.nl en stel je vraag. Wij beantwoorden die altijd binnen 48 uur.

ONDERZOEKEN VAN JEZELF DOOR DE LENS VAN EEN ANDERE OMGEVING

We nemen de tijd om te ervaren en na te denken over wat hij of zij wil in het leven. Hebben we dat niet allemaal nodig?

In 19 weken op Curaçao, als onderdeel van hun tussenjaar, bereiden we jouw kind voor op de toekomst. Die toekomst is namelijk afhankelijk van hen. Hoe beter ze starten, hoe beter ze uitpakken. Incredible Future is een goed begin.